Evenemang

👧🏽 👧🏿 👦🏼 👩🏻 👨🏽 👦🏻 👵🏼 👩🏻‍💻👩‍🎤
Var kan du träffa människor som kan programmering och är villiga att dela med sig av sin tid, kunskap och erfarenheter?

Här kommer några tips hur du hittar evenemang där du kan träffa trevliga människor som kan hjälpa dig. Kom ihåg att vara ödmjuk och tacksam när du frågar efter och får hjälp!


Platser

GOTO10

Hack

Nyckelord att hålla utkik efter är Hackathons och meetup.

Vad är ett hackathon?

Det finns lika många olika slags hackathons som det finns arrangörer som arrangerar hackathons.. Enkelt beskrivet handlar det om att du dedikerar några timmar åt att programmera fokuserat. Du kan besöka, eller delta i ett hackathon själv eller i lag. Vad som gäller är olika för varje hackathon…

Varför skulle du vilja delta i ett hackathon?

Varför skulle du vilja arrangera ett hackathon?

Se upp med!
Kanske ett annat namn än hackathon är bättre, t.ex. “Innovation challenge”. Det är viktigt och värdefullt om också designers, människor med olika bakgrund, kompetens, intressen och ämneskunskaper hittar dit så att de som interagerar kan bidra till att lösningar som en annars rätt så homogen grupp (programmerare) kanske inte hade kommit fram till på egen hand. Vi kan både jobba med att begreppet hackathon ska vara attraktivt för bl.a. designers och klura på andra namn för sådana evenemang!

Hitta hackathons

Jag vill delta! … så var hittar jag var det arrangeras hackathons?

Här kan du läsa mer om olika grupper som finns runtom i landet, så som pink programming, kodcentrum och evenemang som är på gång. Framför allt får du tips på hur du själv kan hitta till evenemang och grupper i din närhet.

Några exempel:meetups

meeutup


PINK Sundays

PINK SUNDAYS

Tillbaka till översikten för kursens innehåll →

kodkurs.se