Grupper

👧🏽 👧🏿 👦🏼 👩🏻 👨🏽 👦🏻 👵🏼 👩🏻‍💻👩‍🎤
Var kan du träffa människor som kan programmering och är villiga att dela med sig av sin tid, kunskap och erfarenheter?

Här kommer några tips på grupper där du kan träffa trevliga människor som kan hjälpa dig. Kom ihåg att vara ödmjuk och tacksam när du frågar efter och får hjälp!


Grupper

lounge hack

På onsdagar träffas programmerare i trevlig hotellobby atmosfär och alla jobbar med vad de vill, och det är fritt fram att interagera med andra som kommer dit! Du behöver absolut inte dricka alkohol för att vara med!


pinkprogramming

Programmeringsläger och evenemang för kvinnor och transpersoner


kodcentrum

Kodcentrum är en ideell förening som helt gratis introducerar barn och unga till programmering och digitalt skapande. Föreningen arbetar för att alla barn ska få möjlighet att prova på, inspireras och utforska den digitala världens möjligheter oavsett bakgrund, skola eller tillgång till förkunskap och digital teknik. Kodcentrum håller i kodstugor som är gratis dit unga mellan 9-13 år är välkomna. Kodstugorna finns i dagsläget i Göteborg, Linköping, Malmö, Skellefteå, Stockholm, Sundbyberg, Tensta, Umeå, Uppsala och Västerås. Intag till kodstugorna sker främst genom samarbetsskolor, men det finns ett antal platser som du kan anmäla intresse för. De har också byggt kodboken som hjälper dig komma igång på egen hand!


helloworld

Programmeringsläger och programmeringsdagar för barn.


Hitta fler grupper

meetup.com - perfekt för dig som är nybörjare och vill träffa andra som kan hjälpa dig med vägval och komma-igång i början!


Uppsala

Det finns en väldigt fin "tech community" (bra ord på svenska för det?!) - kika på uppsalatech.se - där kan du läsa om hur du hittar in till chatten!

Uppsala Women Coding

Gratis lär-dig-koda/lär-dig-bygga-hemsida -träffar i centrala Uppsala!

Uppsala Women Coding finns på meetup.com.

Här håller även undertecknad i workshops ibland! :]

meetups

meeutup

PINK Sundays

PINK SUNDAYS

Tillbaka till översikten för kursens innehåll →

kodkurs.se